Sivut

Hae blogista

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kinkku - juustomuffinit

Ohje on Iloa Leivonnasta kansiosta, osasto: 5 ja kortti: 95
Voi pakastaa.
12 kpl
KINKKU-JUUSTOMUFFINIT
n. 4 dl  vehnäjauhoja
2 dl      grahamjauhoja
1 rkl     leivinjauhetta
2 rkl     kasviöljyä
3 dl      maitoa
125 g   mozzarellajuustoa
75 g     palvikinkkua
1 dl      parmesaaniraastetta
1 tl       paprikajauhetta
½ tl      mustapippurirouhetta
½ tl      suolaa

LISÄKSI:
muffinipelti/ -vuokia

VALMISTUS:
1. Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita molemmat jauhot ja leivinjauhe keskenään (Näin taikina kohoaa tasaisesti). Lisää joukkoon öljy ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mieluiten yleiskoneessa. (Suosittelen lämpimästi yleiskonetta, koska taikinasta tuli todella jäykkää)

2. Leikkaa mozzarella ja palvikinkku pieniksi kuutioiksi.

3. Sekoita mozzarella, palvikinkku ja parmesaani yhteen, mausta paprikalla, pippurilla ja suolalla. Sekoita seos taikinaan.

4. Voitele muffinipelti ja jaa taikina muotteihin. (Käytin muffinipeltiä ja laitoin paperivuoat... Lopputulos: Ei tarvinnut voidella vuokia, mutta taikina jäi kiinni paperivuokiin. Kannattaa kokeilla silikonisiin vuokiin.)

5. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

6. Anna muffineiden jäähtyä hetki, ennen kuin irrotat ne pellistä.

VINKKI:
Valkosipulia! Jos pidät valkosipulista, voit sekoittaa taikinaan 1-2 murskattua valkosipulinkynttä makua antamaan.

Kommenttini: Herkullisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti