Ohje on Iloa Leivonnasta kansiosta, osasto: 5 ja kortti: 95
Voi pakastaa.
12 kpl
KINKKU-JUUSTOMUFFINIT
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 rkl kasviöljyä
3 dl maitoa
125 g mozzarellajuustoa
75 g palvikinkkua
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippurirouhetta
½ tl suolaa
LISÄKSI:
muffinipelti/ -vuokia
VALMISTUS:
1. Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita molemmat jauhot ja leivinjauhe keskenään (Näin taikina kohoaa tasaisesti). Lisää joukkoon öljy ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mieluiten yleiskoneessa. (Suosittelen lämpimästi yleiskonetta, koska taikinasta tuli todella jäykkää)
2. Leikkaa mozzarella ja palvikinkku pieniksi kuutioiksi.
3. Sekoita mozzarella, palvikinkku ja parmesaani yhteen, mausta paprikalla, pippurilla ja suolalla. Sekoita seos taikinaan.
4. Voitele muffinipelti ja jaa taikina muotteihin. (Käytin muffinipeltiä ja laitoin paperivuoat... Lopputulos: Ei tarvinnut voidella vuokia, mutta taikina jäi kiinni paperivuokiin. Kannattaa kokeilla silikonisiin vuokiin.)
5. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
6. Anna muffineiden jäähtyä hetki, ennen kuin irrotat ne pellistä.
VINKKI:
Valkosipulia! Jos pidät valkosipulista, voit sekoittaa taikinaan 1-2 murskattua valkosipulinkynttä makua antamaan.
Kommenttini: Herkullisia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti