Ohje on kansiosta Iloa Leivonnasta.
40 min Voi pakastaa 225 astetta 10 min
24 kpl
SITRUUNAPALLOT:
100 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
n 5½ dl vehnäjauhoja
2 tl hirvensarvisuolaa
1 kananmuna
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl piimää
KORISTELU:
n. ½ dl mantelirouhetta
VALMISTUS:
1. Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita yhteen vehnäjauhot ja hirvensarvisuola.
3. Lisää voivaahtoon kananmuna, sitruunan raastettu kuori, piimä ja jauhot. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
4. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se 24 osaan.
5. Pyörittele palat palloiksi. Nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
6. Ripota päälle mantelirouhetta.
7. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
VINKKI:
Hirvensarvisuola tekee pienistä leivonnaisista erityisen kuohkeita. Mikäli sinulla ei ole kotona hirvensarvisuolaa voit korvata sen 3-4 tl:lla leivinjauhetta.
APPELSIININMAKU:
Pikkupalloihin tulee myös herkullinen maku, kun korvaat sitruunankuoren raastetulla appelsiininkuorella.
KORISTELUVINKKI:
Ripottele pallojen päälle mantelirouheen sijasta raesokeria.
Kommenttini: Minun mielestä hieman kuivia, mutta ihan hyviä. Mausta tulee mieleen pulla, jossa on sitruunaa... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti