Sivut

Hae blogista

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kolmikerroksinen suklaamousse

Ohje on kirjasta Parhaita uokaohjeita Suklaa.
Kahdeksalle
KOLMIKERROKSINEN SUKLAAMOUSSE:
3       kananmunaa
1 tl     maissitärkkelystä
50 g   siroa hienoasokeria
3 dl    maitoa
1½ tl  liivatejauhetta
3 rkl   vettä
3 dl    kuohukermaa
75 g   tummaa suklaata
75 g   valkosuklaata
75 g   maitosuklaata
          suklaalastuja koristeluun

VALMISTUS:
1. Vuoraa pitkulainen vuoka (8½ dl) leivinpaperilla. Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset ja laita valkuaiset erileen kolmeen pieeneen kulhoon. Vatkaa keltuaiset ja sokeri isossa kulhossa kunnolla sekaisin. Kaada maito omaan kattilaan ja kiehauta varovasti koko ajan hämmentäen. Kaada sitten maito vähitellen keltuaisten joukkoon vatkaten jatkuvasti.

2. Laita kulho kuumaan vesihauteeseen ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos on sakeaa.

3. Laita liivatejauhe ja vesi kuumaa kestävään pieneen kulhoon. Kuumenna liivateseosta vesihauteessa koko ajan hämmentäen. Sekoita liivate kananmunaseokseen ja laita sivuun jäähtymään.

4. Vaahdota kerma ja hämmennä varovasti kananmunaseokseen. Jaa sitten seos kolmeen osaan. Sulata sitten tumma, maito - ja valkosuklaa eri astioissa. Hämmennä tumma suklaa varoen yhteen kananmunaseoserään. Vatkaa yksi kananmunavalkuainen kovaksi vaahdoksi ja hämmennä varovasti tummaan suklaakreemiin. Kaada vuokaan ja levitä tasaiseksi. Nosta jääkaapin kylmimpään osaan kiinteytymään.

5. Sekoita valkosuklaa toiseen kananmunaseoserään. Vatkaa toinen valkuainen vaahdoksi ja hämmennä varoen joukkoon. Kaada tämä seos ensimmäisen moussekerroksen päälle ja laita nopeasti jääkaappiin.

6. Toista vielä maitosuklaalla ja anna jähmettyä jääkaapissa. Kumoa ennen tarjoilua varovasti tarjottimelle ja koristele suklaalastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti