Sivut

Hae blogista

lauantai 15. joulukuuta 2012

Vadelmanapit

Resepti on kirjasta Iloa leivonnasta.

Kestää n. 35 min.             Voi pakastaa         175 astetta, 10 min
n. 30 kpl
VADELMANAPIT:
100 g   voita tai margariinia
2 dl      vehnäjauhoja
½ dl     sokeria

TÄYTE:
½-1 dl  vadelmahilloa/-marmeladia

VALMISTUS:
1. Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri tasaiseksi taikinaksi.
2. Pyöritä taikinasta tanko, leikkaa noin 30 palaksi.
3. Pyöritä palat palloiksi.
4. Paina kakkusiin pieni kuoppa sormella.
5. Laita hillosilmä keskelle.
6. Pasita keksejä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

HAARUKKAKEKSEJÄ:
Mikäli illo loppuu kesken, voi leipoa lopuista kekseistä haarukkakeksejä: Paina keksien pinnalle kuvio jauhotetulla haarukalla. Paista kuten ohjeessa!

LISÄÄ MAKEUTTA:
Jos haluat leipoa kekseistä vielä makeampia, lisää taikinaan ½ rkl vaniljasokeria.


Ilman salamaa ja...

 ...salamalla. :)

Kommenttini: Herkullisia, helppoja ja nopeasti tehtävissä!




2 kommenttia:

  1. Nää on mun ihan ehoton lemppari! Tein näitä vielä kotona sen jälkeen kun oltiin tehty näitä, ja ihan kuumille kiville meni! KAIKKI tykkää!

    VastaaPoista
  2. Kokeilin kans appelsiinimarmeladilla, mutta vadelmasta tuli kyllä parempaa... :)

    VastaaPoista