45 min 20 min jäähdytys voi pakastaa 200 asteessa, 15 min
n. 36 kpl
NOUGATRUUDUT:
150 g voita tai margariinia
n. 6½ dl kaurahiutaleita
1½ rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl siirappia
KORISTELU:
200 g nougat'ta (esim. Fazerin wienernougat
tai Maraboun dubbelnougat)
tai suklaalevitettä
2 rkl viskiä tai konjakkia
VALMISTUS:
1. Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata voi.
2. Sekoita kuldossa yhteen kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, vaniljasokeri, siirappi ja voisula.
3. Voitele syvä uunipelti (n. 30 x 40 cm) tai peitä se leivinpaperilla. Levitä taikina pellille. Paista uunin alatasolla n. 15 minuuttia.
4. KORISTELU: Sulata nougat varovasti. (Myös silloin kun käytät suklaalevitettä) Sekoita joukkoon viski tai konjakki.
5. Levitä kuorrutus kakkulevylle. Tee pintaan koristekuvioita haarukalla.
6. Leikkaa kakku 36 ruuduksi. Laita leivokset 20 minuutuksi kylmään, jotta nougat jähmettyisi.
VINKKI: Voit kuorruttaa ruudut myös kinuskilla tai mieleiselläsi suklaalla, joka on sulatettu vesihauteessa tai mikrossa. Koristele halutessasi strösseleillä tai ähkinöillä.
APPELSIININ MAKUA: Viskin tai konjakin sijasta voit maustaa nougat'n appelsiiniliköörillä tai tuorepuristetulla appelsiinimehulla.
LEIVONNAISIA: Paina kaksi ruutua päällekkäin, niin että alimmaisen kuorrutuksesta tulee leivonnaiselle makea täyte.
Kommenttini: Mielestäni liian kovia ja kuivia... Mutta ihan OK.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti