Sivut

Hae blogista

lauantai 15. joulukuuta 2012

Appelsiinsarvet

Resepti on kirjasta Iloa leivonnasta.
APPELSIINISARVET:

8 dl           vehnäjauhoja
2 rkl          sokeria
1 rkl          leivinjauhetta
½ tl           kardemummaa
100 g        voita tai margariinia
1 dl           appelsiini mehua
2 dl           maitoa

TÄYTE:
n. 1 ½ dl  appelsiinimarmeladia

VOITELU:
1              kananmuna

KORISTELU:
               raesokeria tai
               tomusokeria

VALMISTUS:
1. Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet ja paloiteltu voi murumaiseksi massaksi esimerkiksi yleiskoneessa.

2. Lisää appelsiini mehu ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle tai alustalle.

3. Jaa taikina kahtia. Kaulikumpikin pala pyöreiksi levyiksi, joka on alkaisijaltaan noin 30 cm.

4. Leikka levyt säteittäin 8 kolmikulmaiseksi palaksi.

5. Laita jokaisen kolmion keskelle nokare marmeladia. Kääri kolmiot rulliksi ja käännä sarviksi. Teimme myös taskuja, niin kuin kuvasta näkyy. :)

6. Nosta sarvet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele vatkatulla kananmunalla ja ripota päälle raesokeria.

7. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä tms.

Kommenttini: Hyviä... Suorastaan herkullisia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti