Ohje on Ohrakas purkista.
15-20 viipaletta
SUKLAINEN KÄÄRETORTTU:
4 kananmuna
1½ dl sokeria
1 dl ohrakasta tai perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE:
1½ dl kuohu-/vispikermaa
2 rkl sokeria
200 g tuorejuustoa esim. appelsiinilla maustettua
(itse laitoin mango tuorejuustoa ja toiseen karpalo tuorejuustoa)
VALMISTUS:
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi kevyesti sekoittaen kananmuna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa n. 7 minuuttia. (tarkkaile uunia 5-7 minuutin paikkeilla) Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Voit myös laittaa sokerin suoraan kypsän levyn päälle ja sitten kipata leivinpaperille.
Täyte: Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahto tuorejuuston joukkoon varovasti seikoittaen. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja rullaa torttu. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ennen kuin leikkaat siitä viipaleita.
Kommenttini: Varmasti yksi parhaimman makuisista kääretortuista mitä olen syönyt! Todella hyviä siis... :)
MAISKIS! ;)
VastaaPoista