Sivut

Hae blogista

torstai 8. marraskuuta 2012

Suklaa-appelsiinipikkuleivät

Ohje on kirjasta Parhaita ruokaohjeita Suklaa
SUKLAA-APPELSIINIPIKKULEIVÄT:

75 g pehmeää voita
75 g siroa hienoasokeria
1 kananmuna
225 g jauhoja (laitoin vehnäjauhoja)
1 rkl maitoa
25 g kaakaojauhetta

KUORRUTUS:
175 g siivilöityä tomusokeria
3 rkl appelsiinimehua
hiukan tummaa suklaata sulatettuna

VALMISTUS:
1. Levitä leivinpaperi kahdelle uunipellille.

2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekaan kananmuna ja maito. Vatkaa hyvin. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe ja sekoita joukkoon vähitellen. Vaivaa käsin taikinaksi.

3. Kauli taikina n. puoli senttiä paksuksi. Laikkaa siitä (pyöreällä) piparkakkumuotilla mahdollisimman paljon pikkuleipiä. Kauli taikinan rippeet uudelleen ja leikkaa siitäkin kiekkoja.


4. Asettele pikkuleivät uunipellille ja paista 180 asteeseen lämmitetyssä uunissa 10-12 minuuttia kullanruskeiksi.

5. Anna pikkuleipien jäähtyä uunipellillä heten ja siirrä sitten kakkuritilälle jäähtymään kunnolla.

6. Kuorrutus: Sekoita tomusokeri ja appelsiini mehu kulhossa niin sakeaksi, että se tarttuu lusikan selkään. Sivele pikkuleiville ja anna kiinteytyä. Valuta päälle sulaa suklaata koristeeksi. Anna myös suklaan kovettua ennen tarjoilua.

Kommenttini: Hyvän makusisa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti