Sivut

Hae blogista

tiistai 30. joulukuuta 2014

Rahkapiirakka

RAHKAPIIRAKKA
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
250 g voita
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
(Halutessassi voit maustaa ananasmurskalla, mustikoilla tai rusinoilla.)

VALMISTUS:
1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä sulatettu voi.

2. Jaa taikina kahteen osaan.

3. Sekoita toiseen puoleen piimä ja kananmuna.

4. Levitä piimää sisältävä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti.

5. Sekoita rahka, sokeri, kananmuna ja vanilliinisokeri sekaisin.

6. Levitä täyte uunipellille taikinan päälle.

7. Ota toinen puoli taikinaa ja murenna se täytteen päälle.

8. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

9. VALMISTA!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti