Sivut

Hae blogista

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kinuski - whoopie piet

Kyllä... Taas kerran whoopieita.
Resepti on kirjasta Whoopie-leivokset
n. 10 kpl
KINUSKI - WHOOPIE PIET
250 g    jauhoja (käytin vehnäjauhoja)
2 tl        leivinjauhetta
iso         hyppysellinen suolaa
115 g    pehmeää voita
85 g      pehmeää tummanruskeaa sokeria
            (käytin  fariinisokeria)
2 rkl      vaaleaasiirappia
1 iso      kananmuna
1 tl         vaniljauutetta/-aromia
1 1/4 dl  maitoa

KINUSKIVOIKREEMI:
125 g  suolatonta pehmeää voita
115 g  tomusokeria
5 rkl    kinuskikastiketta

KORISTELU:
25 g toffeeta hienoksi pilkottuna

VALMISTUS:
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä 2-3 uunipellille leivinpaperia. Siivilöi yhteen (vehnä)jauhot, leivinjauhe ja suola.

2. Pane voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa sekaan siirappi, kananmuna, vaniljauute/-aromi ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja sitten maito. Hämmennä joukkoon loput jauhoseoksesta ja sekoita hyvin.

3. Pursota ja lusikoi 20 pyöreää taikinanokaretta uunipellille jättäen reilusti kohoamisvaraa. Paista esilämmitetyssä uunissa pellillinen kerrallaan 10-12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä lastalla ritilälle jäähtymään täysin.

TÄYTE:
1. Laita voi kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella 2-3 minuuttia vaaleaksi ja kermaiseksi. Vatkaa vähitellen sekaan tomusokeri ja vatkaa vielä 2-3 minuuttia, kunnes voikreemi on kevyttä ja kuohkeaa. Hämmennä joukkoon kinuskikastike.

2. Levitä tai pursota 2/3 voikreemistä kymmenen pikkuleivän litteälle puolelle. Levitä loput voikreemistä ohuelti muiden pikkuleipien yläpintaan. Paina puolikkaat yhteen ja koristele pilkotulla toffeella.

Kommentti: Mielestäni aika makeaa tuo kinuskivoikreemi, joten kinuskia voi laittaa vähän oman maun mukaan... Muuten ihan hyviä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti