Ei voi pakastaa
Arvioitu kokonaisaika: 45 min.
8-10 palaa
KESÄINEN MARJAPIIRAS:
TAIKINA:
125 g voita
n. 2 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
2 rkl vettä
TÄYTE:
2 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
250 g kerma- tai maitorahkaa
2-3 tl vaniljasokeria
KORISTELU:
5 dl tuoreita vadelmia,
mustokoita ja/tai
mansikoita
VALMISTUS:
1. Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita yleiskoneessa yhteen voi, jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri.
2. Lisää vesi, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
3. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija: 25 cm) pohjalle ja reunoille.
4. Paista piirasta uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna piiraspohjan jäähtyä.
5. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon tomusokeri ja rahka, mausta vaniljasokerilla.
6. Kaada täyte piirasvuokaan. Koristele kauniisti marjoilla.
VINKKI:
Voit koristella piiraan myös pakastemarjoilla.
Sulata marjat kevyesti ja koristele piiras juuri ennen tarjoilua.
Kaunis, kiiltävä pinta
Sulata noin 100 g marjahyytelöä, esimerkiksi mustaviinomarjahyytelöä, mikrossa tai kattilassa. Levitä hyytelö varovasti sudilla piiraan päälle, anna jäähtyä.Oma kommenttini: Ihanan raikasta ja hyvän makuista marjakakkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti