Sivut

Hae blogista

tiistai 13. elokuuta 2013

Broileririsotto

 Tämä resepti on otettu valion sivuilta.
 Kuva tulee myöhemmin.
4 annosta
BROILERIRISOTTO:
1   (160 g)   porkkana
2 - 3 (125 g)  salottisipulia
2  rkl   voita
3  dl   risottoriisiä
n. 8 dl   kuumaa vettä
1 1/2    kanaliemikuutiota
2  dl  appelsiinitäysmehua
n. 300 g   grillattua broilerin rintaleikettä (nahattomaksi ja luuttomaksi perattuna)
1/2  tl   sitruunapippuria
1  rkl   limettimehua
yhden   limetin kuori
1/2  prk  (à 150 g)   Creme fraichea
100  g    Forte juustoa lastuina
 
VALMISTUS:
1. Leikkaa porkkana aivan pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne sekä hienonnetut salottisipulit ja riisi läpikuultaviksi voissa. Älä ruskista.
 
2. Valmista kanaliemi: Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Lisää liemestä n. 1/3 kattilaan riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
 
3. Lisää liemi pienissä erissä sekä appelsiinitäysmehu. Sekoita välillä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä. 
 
4. Lisää perattu broilerinliha pieninä kuutioina. Mausta risotto sitruunapippurilla, limettimehulla ja pestyn limetin ohuelti raastetulla pintakuorella.
 
5. Lisää crème fraîche. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
 
6. Lisää juusto lopuksi tai vasta annostelun yhteydessä. Tarjoa heti.
 
Oma kommenttini: Maukasta! Maistuu aika paljon limelle ja aika vaikea valmistaa, mutta hyvää!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti