Kuva tulee myöhemmin.
4 annosta
BROILERIRISOTTO:
1 (160 g) | porkkana |
2 - 3 (125 g) | salottisipulia |
2 rkl | voita |
3 dl | risottoriisiä |
n. 8 dl | kuumaa vettä |
1 1/2 | kanaliemikuutiota |
2 dl | appelsiinitäysmehua |
n. 300 g | grillattua broilerin rintaleikettä (nahattomaksi ja luuttomaksi perattuna) |
1/2 tl | sitruunapippuria |
1 rkl | limettimehua |
yhden | limetin kuori |
1/2 prk (à 150 g) | Creme fraichea |
100 g | Forte juustoa lastuina |
VALMISTUS:
1. Leikkaa porkkana aivan pieniksi
kuutioiksi. Kuullota ne sekä hienonnetut salottisipulit ja riisi
läpikuultaviksi voissa. Älä ruskista.
2. Valmista kanaliemi: Kiehauta
vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Lisää liemestä n. 1/3 kattilaan
riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt
riisiin.
3. Lisää liemi pienissä erissä sekä
appelsiinitäysmehu. Sekoita välillä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi
alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
4. Lisää perattu broilerinliha
pieninä kuutioina. Mausta risotto sitruunapippurilla, limettimehulla ja
pestyn limetin ohuelti raastetulla pintakuorella.
5. Lisää crème fraîche. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suola.
6. Lisää juusto lopuksi tai vasta annostelun yhteydessä. Tarjoa heti.
Oma kommenttini: Maukasta! Maistuu aika paljon limelle ja aika vaikea valmistaa, mutta hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti