Sivut

Hae blogista

maanantai 25. helmikuuta 2013

Vanilja - Whoopie Piet

Ohje on kirjasta Whoopie - leivokset

VANILJA - WHOOPIE PIET

12 kpl
250 g jauhoja
1 tl ruokasoodaa
iso hyppysellinen suolaa
175 g pehmeää voita
150 g hienoasokeria
1 iso kananmuna vatkattuna
2 tl vaniljauutetta
1 ½ dl piimää

SUKLAA - VOIKREEMITÄYTE
115 g maitosuklaata pieninä paloina
115 g suolatonta pehmeää voita
250 g tomusokeria siivilöitynä

VALMISTUS:
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä 2-3 uunipellille leivinpaperia. Siivilöi yhteen jauhot ruokasooda ja suola.

Laita voi ja sokeri isoon kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella (itse käytin yleiskonetta) vaaleaksi ja kuohkeaaksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja vaniljauute ja sitten puolet jauhoseoksesta ja sen jälkeen piimä. Hämmennä joukkoon loput jauhoseoksesta ja sekoita hyvin.

Pursota tai lusikoi 24 pyöreää taikinanokaretta uunipellille jättäen reilusti kohoamisvaraa. Paista esilämmitetyssä uunissa yksi pellillinen kerrallaan 10 - 12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä lastalla ritilälle jäähtymään täysin.

TÄYTE:
Laita suklaa lämmönkestävässä kulhossa vesihauteeseen ja anna sulaa. Nosta sivuun ja anna jäähtyä 20 minuuttia; hämmennä välillä. Laita voi kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella (käytin jälleen kerran yleiskonetta) 2 - 3 minuuttia vaaleaksi ja kermaiseksi. Vatkaa vähitellen sekaan tomusokeri ja sitten suklaa.

Levitä täytettä 12 pikkuleivä litteälle puolelle. Paina päälle loput pikkuleivät.

VINKKI: Vaniljauutteen voi korvata vanilja - aromilla. Tietääkseni vanilja - aromi on sama asia kuin vaniljauute, mutta vanilja - aromi on keinotekooista ja vaniljauute on tehty aidosta vaniljasta. Korjatkaa, jos olen väärässä!!Ohjeesta tulee hieman reilu annos. Tein tämän kaksinkertaisena ja täytteen tein yksinkertaisena, täyte riitti lähes kaikkiin. Tomusokerin kanssa kannattaa kuorrutteessa olla varovainen. Vanilja - aromia tai vaniljauutetta voi laittaa oman maun mukaan.

Kommenttini: Mielestäni oikein herkullisia!!



Uuipellillä


Valmiit päälliset... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti