POHJA:
200 g siirappipiparkakkuja
50 g voita
TÄYTE:
8 liivatelehteä
1 rkl vettä
2 1/2 dl makeuttamatonta omenasosetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 dl kuohukermaa
KORISTELU:
1 1/3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
Siirappipiparkakkuja
VALMISTUS:
1. Murskaa piparkakut ja sekoita sulatetun voin kanssa. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala ja laita se vuoan pohjalle. Levitä pipariseos irtopohjaiseen n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
2. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Sekoita keskenään omenasose, tuorejuusto, sokerit ja kaneli. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
3. Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
4. Irrota kakku vuoasta ja vaahdota koristeluun tarkoitettu kerma. Levitä kermavaahto kakun päälle ja ripottele päälle murskattuja piparkakkuja.
5. VALMISTA!
Oma kommentti: On tullu muutaman kerran testailtua ja on kyllä ollut kaikkien mielestä hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti